Rólunk

 

Kőrösi Andrea vagyok, üvegfestő kézműves.

Elég későn, 42 éves koromban jött el az a lehetőség számomra, hogy gyökeresen megváltoztassam az életemet. Az eredeti szakmám könyvelő, ami a személyiségemtől nagyon távol áll, igazán soha nem szerettem, de a megszerzett tudást a mostani munkámban is hasznosítom.

Amíg a gyermekeim kicsik voltak mindenféle alkotó tevékenységet kipróbáltam, míg végül megtanultam a Tiffany-technikát is. Teljesen elvarázsoltak a színes üvegdarabok. A tervem az volt, hogy összekombinálom az üvegfestéssel. Ez egy nagyon izgalmas kalandnak ígérkezett, de csak később lett módom arra, hogy megvalósíthassam.

2009-ben lehetőséget kaptam egy alapítványnál, hogy sérült emberekkel foglalkozzak.  Közöttük végre megtaláltam a helyemet. Nekik más az értékrendjük, más a fontos, mint az ún. „épek” társadalmában.  Ők nem a társadalmi státuszod, a pénztárcád vagy az autód márkája alapján ítélnek meg, hanem annak látnak, aki vagy. Nem kell színlelned elöttük.  

Itt a nappali ellátó és foglalkoztató intézményben az volt a feladatom, hogy piacképes termékeket készítsenek a fiatalok a segítségemmel. Itt volt a lehetőség végre! Sok kudarc és kísérletezés után jutottam el olyan módszerekhez, technikákhoz, melyek sikeresen alkalmazhatóak sérültek fejlesztésénél, és hasznosíthatóak az üvegfestés gyakorlatában.  

Szerencsémre Navratil Zsuzsával, egy nagyszerű grafikussal és designerrel dolgozhattam együtt, akinek a rajzai elvarázsoltak és üvegre kívánkoztak. Így hát létrehoztuk a KorinArt -ot, ahol kézzel festett üveg ajándékokat és lakásdekorációs tárgyakat készítünk, többnyire a Zsuzsi grafikáinak felhasználásával.

Egyedi megrendeléseket is szívesen vállalunk.

 

Webáruház készítés